Om mig

img_03851

Jag heter Andreas Johansson, är 32 år och bor i Göteborg. Mitt musikintresse började tidigt när jag runt 4 år gammal fick mitt första blandband av brorsan. Mina absoluta favoriter på detta blandband var The Clash även om jag framförallt undrade vad det där ”The” betydde som stod framför nästan samtliga band på bandet. Efter en tid av Italo Disco under 80-talet (gick under epitetet ”Discokungen”)var nästa stora favoritband Sisters of Mercy och The Smiths. Detta var någon gång på mellanstadiet. Framförallt har kärleken till The Smiths och Morrissey hållt i sig.

Min musiksmak rör sig framförallt runt brittisk Indiepop (om den musikstilen fortfarande finns kvar) även om jag märkt att fler och fler av mina nya favoritband de senaste åren kommer från USA och Canada. På Ooh Glenn tänkte jag att i sann nörd-anda försöka få andra att lyssna på samma musik som jag. Namnet Ooh Glenn är från låten ”Death at ones elbow” med The Smiths (och med på gruppens sista album Strangeways here we come) samt att Glenn ju är Göteborgarnas egna favoritnamn.

För att reda ut vad jag gillar och om du ska anse att det är värt att läsa vidare på den här bloggen så får ni här de grupper/artister som rullade flitigast hos mig under 2008:

1. Interpol

2. The National

3. The Killers

4. Morrissey

5. Elbow

6. Richard Hawley

7. Håkan Hellström

8. Manu Chao

9. Jens Lekman

10. Radiohead

11. The Thrills

12. Muse

13. Glasvegas

14. Ladytron

15. The Smiths

Annons

Ett svar till “Om mig”

  1. Eivor & Ärtan Says:

    Grattis på födelsedagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: