Svart Neopunk från The Editors

12:e oktober släpps Birminghambandet Editors nya album In this Light and on this evening i butikerna. Då kan förhoppningsvis även vi med snikvarianten av Spotify få ta del av det på denna fantastiska tjänst. Fram till dess får vi nöja oss med singeln Papillion vilket sannerligen inte är helt fel. Papillion är en svart historia som för tankarna tillbaka till 80-talets synth och postpunk-scen. Ett skönt beat och Tom Smiths röst låter bättre än någonsin.

Om man ska gå över till att göra en liten sammanfattning av In this light and on this evening så är det även här ett betydligt hårdare och mörkare Editors än tidigare som vi får höra. Mer synthar och tyngre bas. Det mesta av förra albumets vibbar av Coldplay är puts väck. Någon recenscent skrev då bl. a att Editors lät som ett Demo-Coldplay vilket ju kanske inte låter så positivt. Dock vill jag minnas att 4 plus delades ut.  Om jag ska hitta något album i historien som paralleller kan dras till så får det nog bli New Orders första album Movement. Detta framförallt i de inledande två spåren In this light and on this evening och Bricks and mortar. Annars är det svårt att placera. Man har hört det förut någonstans men man kan för den skull inte riktigt placera var, hur eller när.

Albumet har i de recensioner jag läst fått ganska ljummen kritik utan att för den skull bli sågat. Tycker nog personligen att de varit lite för snåla. In this light and on this evening är ett bra album men det är inte riktigt lika direkt som de tidigare. Gruppen verkar ha lagt ner ambitionen att bli ett arenaband och jag tycker att det är sunt. Mer depprock åt folket!!

Ta en provlyssning på Papillion här

http://open.spotify.com/user/addejoydiv/playlist/1ZgHyGTcPeKOCyBdvoVRv7

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: