Paloma Faith-Do you want the truth or something beautiful?

Som nybliven pappa hinner man ju inte längre skriva om allt nytt när det är splitternytt. Därför kommer kanske den här boosten lite sent. Många har ju redan upptäckt denna fantastiska sångerska och många hade nog för all del med musikjournalisternas hjälp redan upptäckt henne innan de verkligen hört henne. Britternas musikpress har ju gjort sitt bästa för att överträffa varandra i lovorden över henne och hennes musik. Har de rätt?

Nja, lovorden är väl inte helt nyanserade och baserade i verkligheten. Paloma Faith är ju trots allt inget unikt utan alltför mycket påminner om Duffy och hon har precis som Walesiskan lyssnat mycket på 60 talets soul och gjort om detta till sin grej. Är det bra?

Ja det är grymt bra. Ett av de där albumen som kan få både superprettona och mainstreamlyssnaren att gå igång. Varje låt sitter som en smäck och Paloma har det där sköna rivet i rösten och gör att det svåra låter lätt. En sångerska som inte lägger ner all energi på att briljera med skalor och höga toner är befriande att lyssna på.

http://open.spotify.com/user/addejoydiv/playlist/4HnypXevxcBeqW7mvih0j8

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: