Morrissey-Tour of Refusal i GBG

Så var det äntligen dags för konsert med gamle Moz (han har ju faktiskt gått över gränsen till 50 år). Efter att smuttat på ett antal blaskiga, men för all del kalla, folköl i Lisebergshallens foaje samt sett Lisebergsbesökare vallfärda till…Lotta Engberg!!(en jämförelse i publikmängd skulle bara vara patetisk och vi vet ju alla att kvantitet inte är samma som kvalitet och personligen sjunger jag hellre allsång till How soon is now än till Fyra bugg och en pucko…anyday anyday anyday) är det så dags att ställa sig och vänta på huvudattraktionen. Förr i tiden brukade Morrissey alltid spela in blandband med sin favoritmusik att spela upp innan spelningarna och det är något han hållt fast vid även om det nu visas i en upphottad version med bilder på stor duk från konserter med bl. a Shirley Bassey och New York Dolls.På samma sätt har den tekniska utvecklingen gått framåt på min och Morrisseys gemensamma väg genom musiklivet. Jag kommer ihåg när jag först upptäckte The Smiths. Det var när brorsan bad mig att gå till Domus och köpa Louder than Bombs åt honom (troligen 1988). Formatet var då dubbel-Lp. Nu, 21 år senare, lyssnar jag på hans senaste album via Spotify. Tiden går.

Slutligen börjar konserten…men den har ju redan GP gett en trea så den behöver jag ju inte kommentera men dock kan jag tillägga att Year of Refusal är värd betydligt bättre betyg än vad många svenska kritiker gett den. Är det inte coolt att hylla Morrissey längre?

Annons

3 svar till “Morrissey-Tour of Refusal i GBG”

  1. Tur brorsan skickade dej att köpa Louder than Bombs och inte ”Absolute schlagerhits femtielva”, vem vet, annars kanske du ”vallfärdat” istället för att smutta på folköl och vänta på Morrissey.
    Schysst blogg och bra tips. Kasabian var riktigt bra.

    • addejoydiv Says:

      Man har ju snälla bröder som vill lillebrors bästa. Apropå livekonserter så vaggades jag till sömns igår till toner av Social Distortion live från Frihamnen. Inte illa att bo på Hisingen ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: